Vakumgraver

Vakumgraveren gjør jobben både raskere og mer skånsomt enn gravemaskinen.

Der gravemaskiner sliter med å komme frem, kan vakumgraveren få det til. Og der gravemaskinen graver litt for grovt, kan vakumgraveren skånsomt gjøre jobben.

Vakuumgraveren er en enorm støvsuger som suger grus, stein og andre masser i et jafs. Luften går med en hastighet på rundt 500 km/t inni slangen. Likevel er den skånsom mot rør, kabler eller vannledninger som skal grøftes frem.

Den suger vekk pukk eller grus, slik at man enkelt kommer til problemområdene. Massen suges oppi en stor tippekasse, som tømmes etter behov. Derfor trenger man ikke egen lastebil til å kjøre bort avfallet. Ved større oppdrag kan det være mest effektivt å bruke vakumgraveren i kombinasjon med tippbil for bortkjøring av masse.


Vakumgraver bil

Vakumgraveren suger også effektivt bort vann og masse ved vannlekkasje. Bilen har en egen pumpe som lenser kontaineren for vann mens den suger. Vannet pumpes bort, massen fylles i tippekassen.

I tillegg er vakumgraveren egnet til alt fra å fjerne pukk fra tak til å utføre vanskelig tilgjengelige gravejobber inn under hus og garasjer. Den kan brukes til å tømme siloer for korn og avfall, eller til å grave bort forurenset jord.

Dype hull

Med en slangeåpning på 10 tommer, kan den suge både større klumper og steiner enn det supersugeren klarer. Dessuten kan det monteres en hydraulisk roterende sugestuss på vakuumgraverens slange, slik at den kan drille hull som er opptil ti meter dype.

Til tross for vakuumgraverens størrelse, er bilen enkel å manøvrere. Den 26 tonn tunge bilen kan fjernstyres via joystick. Noe som både er praktisk og nødvendig, siden slangen er så tung at den ikke kan håndteres for hånd. Og med en slange som rekker 6 meter ut fra bilen, løser den de fleste problemer. Ved hjelp av minigraver og skjøteslange kan rekkevidden økes til inntil 200 meter.

Vakumgraver joystick 1

Vakumgraving utføres av: