Supersuger

Før brukte man trillebår. Nå bruker man supersugeren.

Supersugeren er svært effektiv på fjerning av tørre og flytende masser, som leire, pukk, sand, lecakuler, jord, støv, korn eller vann. Og makulerte sedler, av og til. En mer vanlig tjeneste er å blåse ut pukk eller singel.

En av de vanligste jobbene er å grave frem underjordiske kabler, vannledninger eller rør i bakken. Massene suges vekk, slik at rørene kan fikses. Når jobben er ferdig, kan supersugeren blåse tilbake pukk eller singel.

Et annet vanlig oppdrag er å fjerne pukk som beskytter takduk. Huseier får da tilgang til takduken, som kanskje skal byttes eller repareres. Mange bruker også supersugeren til å fjerne grus i forbindelse med dreneringsjobber.

Supersuger slange
Supersugeren kommer til på de fleste steder. Selv om arbeidsstedet er vanskelig tilgjengelig for selve bilen, er det sjelden et problem. For supersugeren har mange og lange slanger.

Kommer til på vanskelige steder

I tillegg blir supersugeren ofte benyttet til å rense ventilasjonssystem, den suger rørene fri for kis, urenheter og mikroorganismer. Den blir også brukt til å avdekke oljetanker, gjerne i folks private hager.

Noen ganger er arbeidsstedet vanskelig tilgjengelig. Men siden maskinen har mange og lange slanger, pleier det sjelden å være et problem.

Supersuger tømming
Supersugeren er en enorm støvsuger. Den suger både flytende og faste masser. I tillegg kan den blåse tilbake både pukk, singel og lecakuler.

Supersuging utføres av: