Fettutskiller

Når fettet hoper seg opp, kan det bli trøbbel. Derfor må de lovpålagte fettutskillerne renses titt og ofte.

Fett og avløpsrør er en dårlig kombinasjon. Derfor må alle bedrifter som tilbereder mat, installere fettutskiller. Det gjelder alt fra restauranter, kafeer, kiosker, kantiner, bakerier, til matbutikker og bensinstasjoner.

Fett er lett

Siden fett er lettere enn vann, flyter det til overflaten i fettutskilleren og samler seg der. Derfor må fettutskilleren tømmes jevnlig. Hvis ikke risikerer man både lukt og fettutslipp, som igjen kan føre til tette rør og oversvømmelser.

Mange kommuner krever at alle som har fettutskillere, har en løpende avtale med noen som kan tømme den regelmessig. Og den jobben gjør vi. Hvor ofte fettutskilleren skal tømmes, kommer an på både størrelse og bruk. Men alle må tømmes minst en gang i året.


Ikke såpe

Tømmebilen, som brukes, har alt nødvendig utstyr med seg. Både vannslange med trykk og sugeslange til å suge opp fett og skyllevann.

Fettutskilleren åpnes opp og spyles ren. Såpefritt. For det er kun vann med høyt trykk som brukes. Og både trykk og spyletupp justeres etter hva slags fettutskiller vi jobber med. Vi tilbyr også spyling av rørene som går inn og ut av fettutskilleren. Etterpå kan vi også sjekke hvordan det ser ut i rørene med en rørinspeksjon.

Mens spylingen pågår, suger samtidig sugeslangen tilbake fettklumper og skittent spylevann. Det samles i en tank på tømmebilen, og kjøres til Odderøya renseanlegg etter fullført oppdrag.

Fettutskiller motlys 1

Fettutskilling utføres av: