Rørspyling

Det dreier seg om to ting. Åpne akutt tette rør og forebygge at rør blir tette.

Du har kanskje hørt klukkelyden i rørene etter at vannet har rent ned gjennom sluken? Det er et av de første tegnene på at rørene er i ferd med å tette seg. Og det er samtidig en påminnelse om at det kan være lurt med en rørspyling for å unngå at det plutselig tetter seg helt.

Men hvis uhellet allerede er ute, og du står til knærne i kloakk på badet eller at vasken på kjøkkenet er potte tett, er rørspyling nærmest et must.

I de fleste tilfeller løsner fett og belegg fra rørene med høytrykkspyling.

Rørspyling varebil
Vannslangen strekkes direkte ut fra varebilen. Slangelengden er på 80-100 meter, men kan forlenges ved behov.

Tettes ved normal bruk

Etter noen år med vanlig husholdningsbruk kan rørene tette seg helt. Spesielt på kjøkkenet og fra sluk er det normalt at smuss blir liggende i rørene. Det skaper problemer.

Derfor anbefales det å ha kontroll på rørenes tilstand, og spyle ved behov. Som vedlikehold.

Rørspyling kamera
For å kontrollere at alt smuss er fjernet og at ikke det er skader på røret, kan Sørmiljø utføre rørinspeksjon med kamera.

Rørspyling utføres som regel fra stakeluke, kum, sluk, eller fra demontert vannlås under en vask. På slangen er det koplet til en spesialdyse, som sørger for at vannet spyler innsiden av røret helt rent.

For å kontrollere at rørene er fri for skader, kan Sørmiljø utføre en rørinspeksjon med kamera. Da føres det et kamera med lys inn i rørene. På en skjem sjekker fagfolkene om de nyspylede rørene er rene og uten skader.

Rørspyling detalj-av-utstyr

Rørspyling for private utføres av: